Ece Simit Sarayı

Misyonumuz

Misafirlerimizin yüzünde gülümseme yaratan tatlar bırakmak.

Vizyonumuz

Yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce şube ile insanların en sevdiği buluşma noktası haline gelmiş bir markası olmak.

Stratejiler

Güler Yüzlü; Ece Simit Sarayı misafirlerini güler yüzle karşılar, yine bekleriz diye uğurlar. Tescilli Hijyen; Ece Simit Sarayı anne titizliğini, tescilli hijyeniyle birleştirerek kolları sıvar. Kalite ve Güven, Ece Simit Sarayı kalite ve güven ilkesini başarının koşulu bilir. Geleneksel Değerlere Saygılı; Ece Simit Sarayı geçmişten miras kalan geleneksel değerlere saygılıdır. Yenilikçi; Ece Simit Sarayı, geleneksel kültürünü yenilikçi yaklaşımıyla birleştirir. Çevreye Duyarlı; Ece Simit Sarayı daha yeşil bir doğa için gereken teknolojileri tercih eder.

Ürünler

Ürünlerimiz

Tazeliğinden ödün vermeyen ve lezzetiyle damağınızda kalan ürünlerimiz

Hizmetlerimiz

Hizmetlerimiz

Sizler için Ece Simit Sarayı Hizmetleri

Toplu siparişlere özel indirimler

Toplu siparişlere özel indirimler ..

Devamını gör..

Düğün Sünnet ve özel günler için kuru pasta

Düğün Sünnet ve özel günler için kuru pasta detaylı bilgi için iletişime geçiniz ..

Devamını gör..
Resim Galerisi

Resim Galerisi

İş yerimiz hakkında görsel detaylar

+

Yılı Aşkın Tecrübe

+

Mutlu Müşteri

+

Sertifika

+

Başarı Ödülü

Videolar

Videolar

İşletmemizden kesitler

TÜMÜNÜ GÖR

Müşteri Yorumları

Bizleri tercih eden müşterilerimize teşekkür ediyoruz. tümünü gör

Basında Biz

Basında Biz

Basında hakkımızda yapılan yorumlar ve tanıtımımız

ECE SİMİT SARAYI | EUROSTAR TV Şehirden Haberler

Haberiniz var mı bilmiyoruz haber veriyoruz... Tüm merak ettiklerinizi gezerek ve eğlenerek birbirinden değerli bilir kişilere soruyoruz yaşamınızı ve işinizi kolaylaştıracak çö ..

Devamını gör..
Blog

Blog Yazıları

Sizler için ürünlerimiz ve hakkımızda blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz

Sucuklu Kaşarlı Yumurtalı Simit Resim

Sucuklu Kaşarlı Yumurtalı Simit

Sizleri pratik ve kolay tariflerle buluşturmaya devam ediyoruz. Simitçi Dünyası lezzetlerini, evinizde sevdiklerinizle mi paylaşmak istiyorsunuz ya da kendinize bugün güzel bir o kadar da lezzetli bir sürpriz mi yapmak istiyorsunuz? Buyurun .. Devamını gör..

Simitsiz Bir Dünya Resim

Simitsiz Bir Dünya

Fırınlarda, sokak tezgahlarında ya da seyyar satıcılarda gördüğümüz simit, belki basit bir atıştırmalık ya da kahvaltılık olarak görülebilir. Fakat tarihte bir yeri olan bu Anadolu lezzeti, sadece düşünüldüğünden daha eski zamanlara dayanmı .. Devamını gör..

Bayram Kahvaltıları Her Zaman Sıcak Resim

Bayram Kahvaltıları Her Zaman Sıcak

Aileyle birlikte yapılan kahvaltıların tadı her zaman başkadır. Bayram kahvaltılarının tadıysa bambaşka. Bayram git gide yaklaşırken, mesafeleri tamamen kaldıracağımız, sevdiğimiz insanlarla buluşacağımız o kahvaltı için geri sayıma başladı .. Devamını gör..

Sertifikalar

Sertifikalar

Sertifikalarımız

Haberler

Haberler

hakkımızda yapılan haberler

TÜMÜNÜ GÖR
S.s.s Resim
Merak Ettikleriniz

Sık Sorulan Sorular

Çokça merak edilen konularla ilgili sorular ve cevapları.. tümünü gör

  • Visyonunuz Nedir ?

    Kendine has ürünleriyle simit sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlar. Geleneksel ve yeni lezzetleri modern üretim ve dağıtım sistemleriyle harmanlayarak tüm insanlara ulaştırmayı hedeflemektedir. Şirketimiz temel dinamiklerimiz olan süreklilik ve yeniliklere açık olmak ilkelerine sıkıca bağlı kalarak sektörde kalıcı olmayı görev edinmiştir. Bu uzun yolda değerli müşterilerimize en kaliteli hizmeti vermeyi en büyük sorumluluğumuz olarak görmekteyiz. Bu sorumlulukların bilincinde olarak her yeni gün daha ileriye daha iyiye ulaşabilmek için mücadele etmekteyiz.

  • Ürünler tezgaha ve satışa nasıl hazırlanıyor?

    Ürünler çeşitli uygulamalar sonrası pişirilerek hazırlanmaktadır.

  • Simitin Hazırlanışı

    Maya, bir su bardağı ılık suda eritilir. Kabarması için 2-3 saat kadar bekletilir. 1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmez karıştırılır. Un, hamur yoğurma kabına alınır. Ortası havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuz ilave edilir. Pekmezli su azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamurdan parçalar koparılıp elde yuvarlanarak simit şekli verilir. Derin bir kapta kalan 1 bardak su 1 kaşık pekmezle karıştırılır. Susam, geniş bir tabağa yayılır. Hazırlanan hamurlar pekmezli suya batırılıp çıkarılır (bazı yörelerde bu su kaynatılır, kaynar suya atılan hamur dibe çöker, yüzeye çıktığında alınır), pekmezinin fazlası akıtılır, ve fazla kurumadan susama bulanır. Fırın tepsisi hafifçe yağlanıp, simitler aralıklı olarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.[11][12]

  • Simidin Tarihçesi

    Simitin tarihi tahmini 600 yıl öncesine dayanmaktadır. Eğer simitin dünyanın başka neresinde olduğunu merak ediyorsanız, başka bir ülkede olmadığını görürsünüz. Simitin Osmanlıdaki serüveni 14.yüzyıla kadar dayanmaktadır. Bu yüzyıllarda sultan sofralarında, saray mutfağında da yerini almayı başarmıştır. Aslında simit bir bakıma saraylı idi. Hekim Bereket Türkçe el yazması tıp kitabı olan Tufet-i Mubariz adlı eserinin son kısmında Tabiat Name bölümünde yemek çeşitlerinden ve hamur işlerinden bahsederken simitten de bahsetmektedir. Yeniçerilerin bir kolu olan “Sekban Sınıfı”na ait fırınlarda çalışmak üzere işe başlayanlara simitçi denmekte, saray fırınında “Simitçi Ustası” adı ile çalıştırılan ustalar bulunmakta idi. Görüldüğü üzere yeniçeriler simidi bolca tüketmişlerdir. Evliya Çelebinin seyahatnamesinden İstanbul’da simitçilerin 70 fırında, toplam 300 nefer olarak çalıştığını, bunlardan kimisinin de bağlı olduğu fırınların çırakları olarak fırın hesabına çalıştıklarını öğreniyoruz. Ancak, simitçilerin “Simitçiler, Ekmekçi ve Börekçiler” adıyla dernek kurmaları, 10 Haziran 1910 tarihinde gerçekleşiyor. XIV. Yüzyılda Osmanlıda simit çeşitli vesilelerle karşımıza çıkıyor. Örneğin Avrupalı ressamlar eserlerinde simit ve simitçilere sıkça yer vermişlerdir. Bunlardan en ünlüsü İtalyan ressam Giovanni Birindesi’dir. Abdül Mecit devri İstanbul’unu anlatan gravürlerinin pek çoğunda simitçiler bulunmaktadır. Diğer bir ressam ise yağlıboya “Simit Satıcısı” tablosunu da resmeden Warwick Goble’dır. Simit’in hayatımızdaki yeri sadece II. Dünya Savaşı yıllarında bir süreliğine boş kalmıştır. II. Dünya Savaşı yıllarında unun az olması nedeni ile bir süre simit yapımı yasaklanmıştır. Çok fazla uzun sürmeyen bu yasaktan sonra un üretiminin normal düzeye çıkması ile yapımı tekrar serbest bırakılmıştır. II. Dünya Savaşı sonrası satışında farklı yöntemler denenmiş, poşet içerisinde ve farklı şekillerde satılmaya çalışılsa da lezzetinin bozulduğunun görülmesi üzerine tezgâhta simit satışına tekrar dönülmüştür. Türkiye dışında hiçbir ülkede üretilmeyen simit, susam, un, maya ve pekmezden oluşur.

  • Ürünleriniz Tazelik Süresi Ne Kadardır ?

    Vitrinlerimizde bulunan ürünler günlük olarak taze verilmektedir.

  • Simit Fırını Ne Demek ?

    Simit Pişirip Satan Fırın, Simitçi Fırını Gibi Kelimeler Soruya Cevap Verir Niteliktedir.